Wednesday, March 28, 2007

stuff

Вчер а с Бистра първо минахме през Хеликон до бившето кино "Витоша", та си спомних защо избягвам да влизам в книжарници и прилежно заобикалям Славейков :) Просто не мога да потисна желанието да купувам, купувам, купувам... знаете ли какви прекрасни детски книги излизат? Просто... още една причина да имам деца :) Няма да изглежда глупаво, че препрочитам цялата световна детска литература.

В крайна сметка си взех "К." - вторият сборник с разкази на Ангел Игов и "На копието ти, любими!" - стихове и истории за мъртви мъже и любови на Бинка Пеева, alias copie. Първата е малка, джобна почти и разказите в нея са очарователно свежи, леки, с едно закачливо намигване, препратки. При това аз не обичам разкази, никак. Или да речем, много избирателно. Втората книга е отпечатана много красиво от "Фондация КОМ", може би ето такъв цвят хартия, една идея по-светла и красиви изчистени шрифтове като перли... и не за първи път ми прави впечатление колко различно звучат текстове на хартия, колко по-плътно, по-близо, конкретно. А Б. купи "Майките" на Теодора Димова за майка си. (Вметка: днес вечерта има среща с Теодора Димова в къщата-музей "Иван Вазов", на ъгъла на улица "Иван Вазов" откъм Раковска. От 18 часа.) Срам и позор, но аз още не съм прочела нищо от нея.

После Б. ме заведе на едно разкошно място в един разкошен заден двор, където правят умопобъркващо вкусни торти и сервират мляко с мед и канела в красиви бели порацеланови чаши на сини цветя. Има нещо от края на 19-ти век, да кажем. Умилително. Мястото се казва Вила-нещо-си и се намира в една пресечка на Иван Асен I, но разбира се съвсем не знам коя :)

Хм, и не знам как да завърша този пост елегантно. Just babble along.

Smashing Pumpkins - Disarm

Thanks to Bistra once again :)

5 comments:

Бистра said...

хехе, Вила Росиче се казва местенцето, намира се на пряка на Цар Асен, не на Иван Асен II, въобще не я слушайте Яна :-)

не, сериозно, почти на ъгъла на Неофит Рилски и Цар Асен, точен адрес не мога да ви кажа обаче

ето няколко снимчици оттам :-)

rahenna said...

не, ти ходиш там не заради пастичките. ти шпионираш Райна Маркова, която живее там. ЛОЛ

Yana said...

ми, аз съм си люха, всички го знаят :) ахой! търново ме очаква с трепет!

Anonymous said...

ж.к. ХРИСТО СМИРНЕНСКИ бл. 6 вх.А ет.6 ап.17
РАЙНА МАРКОВА СТЕФАНОВА,
02/8466401 Телефон: 0888520908

Anonymous said...

в момента търгува с имоти....:)) може би за да си плаща да и публикуват нелепите статии